Choklad- och hallonkaka

Choklad och hallon klär varandra smakmässigt. Servera kakan med extra hallon och en klick vispad grädde eller ännu hellre kesella blandad med lite matlagningsyoghurt.175 g mörk choklad175 g smör eller margarin3 ägg ca 65 g (rumsvarma)1 tsk vaniljsocker4 dl socker3,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulverTill fyllning och dekoration: 200 g frysta hallon (otinade)

Mat & dryck2000-11-16 00:01
Bryt chokladen i bitar och skär fettet i bitar. Lägg i en tjockbottnad kastrull och smält på mycket svag värme. Rör om. Vispa ägg, vanilj- och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl med bakpulver. Vänd/skär ned hälften av mjölet, den smälta chokladblandningen och sist resten av mjölet. Vänd ned hälften av hallonen.Häll smeten i smord och bröad rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Strö över resten av hallonen. Ställ ev formen på en bit folie. Grädda i nedre delen av ugnen vid 180 grader ca 40 min. Kakan ska vara lite lös i mitten och mer fast i kanterna. Låt svalna. Smakar gott att äta lite ljummen med tillbehör. Gärna också en kopp stark espresso.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!