Choklad - och jordgubbstårta

Till kakan:75 g margarin eller smör2,5 dl vetemjöl3 dl socker2 ägg2-3 msk kakao2 tsk vaniljsockerTill garnering:Rensade och sköljda färska jordgubbar2-3 dl vispgrädde

Mat & dryck2002-06-20 00:00
Smält matfettet. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao, rör i socker och ägg. Rör ihop blandningen med matfettet. Klipp i bakplåtspapper ut en cirkel som är lika stor som botten på formen. Smörj formen och papperet, lägg papperet i formen och häll i smeten. Grädda i 175C i ca 25 min. Kakan ska vara kladdig.
Låt kakan svalna helt och hållet. Spritsa grädden med en lite större klick i mitten, strängar ut från klicken till kakans kant där man lägger en lite mindre klick. ca 12 strängar med jämna mellanrum är lagom. Placera en jordgubbe på varje gräddklick. Är jordgubbarna väldigt stora kan man halvera dem, men i mitten ska det vara en hel jordgubbe.
När man vispar grädden kan man ha i lite strösocker, det förbättrar smaken och grädden går fortare att vispa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!