Chokladbrownies
(12-14 bitar )1 dl extra fint vetemjöl ( mjöl med bakpulver)2,5 dl socker1 tsk äkta vaniljsocker75 g mörk choklad85 g margarin2 ägg (vikt a ca 63 g)50 g hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna som är ca 20x24 cm. Den långpanna som jag hade fick delas av på längden med ett dubbelvikt och smort folie. Blanda i en skål mjöl med socker och vaniljsocker. Bryt chokladen i bitar och skär likaså fettet i bitar. Lägg i en värmetålig skål ställd över vattenbad. Låt smälta. Hacka under tiden nötterna.
Vill man ha besväret med att rosta och skala dem så går det naturligtvis bra. Rör så att den smälta chokladen blandar sig helt med fettet. Rör ner de uppvispade äggen i chokladmassan. Vänd ner mjölblandningen och nötterna. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda på första falsen i ugnen 20-25 min(de ska inte övergräddas). Låt svalna. Skär kakan i bitar. Servera dem ljumma med en hallonsås (mixa 200 g frysta/tinade hallon med 1 msk socker, passera ev) och gärna en gräddtopp.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!