Chokladfondue

(ca 6 port)300 g mörk choklad2 dl creme fraiche0,5 dl Kirsch, konjak eller portvinTill servering: blandade frukter t ex bananer i skivor, ananasbitar, kiwi i klyftor, kumquats, apelsinklyftor, päron i bitar och också ev sega skumsockerbitar

Mat & dryck2000-11-16 00:01
Gör i ordning tillbehören och lägg upp i skålar eller i grupper på ett fat.
Bryt chokladen i bitar och lägg tillsammans med creme fraiche och valfri sprit i en värmetålig skål. Koka upp vatten i en kastrull. Ställ skålen med chokladen över och låt den smälta. Rör om. Häll över i en ugnssäker skål, gryta (fonduegryta) eller t ex glöggskål. Håll chokladblandningen varm genom att ställa skålen över värmeljus (behövs en ställning att ställa den i). Spetsa sedan frukten på gafflar (fonduegafflar) och doppa i chokladblandningen.
Skulle chokladblandningen bli lite tjock under tiden så späd med lite grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!