Chokladparfait

(6 port)125 g ljus blockchoklad2 msk honung3 äggulor0,5 dl florsocker2 dl tjock grädde1 dl gräddfilev 1 msk kaffelikör eller konjak50 g mörk blockchoklad

Mat & dryck1998-11-25 14:55
Smält ljus blockchoklad och honung över vattenbad.
Vispa gulorna pösiga med florsocker. Vispa grädden tjock. Blanda äggsmet med grädde, gräddfil och likör eller konjak.
Rör ner 1/3 av den tillblandade smeten i den smälta blockchokladen. Rör till en slät smet. Rör ner resten av smeten.
Tillsätt 50 g hackad mörk blockchoklad till smeten. Häll detta i en form, rymd ca 1,5
l. Täck med folie och frys minst 3 timmar.
Ställ parfaiten i kylskåp ca 45 min före serveringen. Skeda upp i portionsglas.
Garnera med färsk frukt eller nätt tinade bär från frys, tex hallon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!