Choucroute -surkål serverad med korv och andra charkuterier
Vad passar att dricka till? Sommelier Sören Polonius tipsar.
Det är inte särskilt svårt att tillaga en sådan här rätt. Surkålen finns att köpa på burk och det finns recept i de flesta klassiska kokböcker.
Till detta vill jag ha en torr Riesling från Tyskland eller Alsace i Frankrike. Matens syrliga inslag matchar vinets syra, och det salta köttet och charkuterierna plockar fram en härlig fruktighet som ibland annars kan gömma sig i flaskan. Denna mat- och vinkombination är som en gastronomisk tiopoängs konståkning på is utförd av skönheten och odjuret - där de olika parterna är som klippta och skurna för varandra. Rätten serveras ur en stor gryta, så passa på att bjuda hem alla vännerna på en riktigt minnesvärd höstmiddag.
————————————————————————————————————
Vin: Georg Breuer Riesling Sauvage 2004, nr 5899
Pris: 109 kronor
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!