Citron- och yoghurtkaka

125 g rumsvarmt smör2 dl strösocker2 äggrivet skal av en 1/2 citron1 1/2 dl naturell yoghurt,gärna mild3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk saltCitronsirap:1 1/2 dl pressad citronsaft(ca 2 stycken)1 1/4 dl strösockerrivet skal av en 1/2 citronev citronmelissblad ochflorsocker till dekoration

Mat & dryck2004-03-03 21:05
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant. Vispa smör och socker krämigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör i citronskal och yoghurt och blanda väl. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt separat och blanda sedan i det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i mitten av kakan. Under tiden kakan är i ugnen gör du citronsirapen genom att blanda citronsaft och skal med socker i en kastrull. Låt det sjuda ca 3­4 minuter och sedan svalna något. När kakan är färdig bör den svalna i ca 15 minuter innan lagen hälls på. Gör små snitt med en smal kniv eller provsticka i kakan och häll över hälften av citronsirapen. Resten hälls på innan servering. Vill du piffa till kakan lite extra kan du garnera med citronmelissblad pudrade med florsocker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!