Citronmarinerade kotletter med gourmetpesto
(4 port)4û6 fläskkotlettersalt, svartpepparolja/margarinMarinad: 0,5 dl soja, 2 msk olja, 0,5 dl pressad citronsaft, 2 hackade vitlöksklyftor, rivet skal av en citron.Tillbehör: 1 påse frysta potatishalvor med skal eller 8 väl borstade potatisar med skalet kvar och skurna i tunna klyftor, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 rödlök, några svarta oliver utan kärnor, olja, salt, svartpeppar.Gourmetpesto: 1 kruka färsk basilika, 2,5 dl kesella gourmet, 3 msk riven parmesanost, 1 pressad vitlöksklyfta, 0,5 msk olivolja, 1,5 krm salt
Låt kotletterna marinera i rumstemperatur medan det andra görs i ordning.
Skölj och kärna ur paprikan. Skala löken. Skär paprika och lök i strimlor.
Gör peston. Lägg basilikabladen i en mortel. Mosa dem med mortelstöten. Skrapa ur morteln och blanda basilikamoset med övriga ingredienser. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller wok. Stek potatisklyftorna mjuka och låt sedan grönsakerna få steka med ytterligare en stund. Salta och peppra.
Blanda ner oliverna. Håll varmt!
Ta upp kotletterna och låt dem rinna av. Hetta upp en stekpanna med margarin blandat med olja. Stek kotletterna cirka 3 min per sida. Salta och peppra.
Servera kotletterna nystekta med sina tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!