Citronmarinerade laxkotletter

(4 port)4 laxkotletterMarinad:1 dl olivolja, 2 msk vatten, saften av 1 citron, rivet skal av halv citron, 1tsk salt, 0,5 krm citronpeppar, 1 msk finhackade citronmelissblad.

Mat & dryck1998-11-24 11:31
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Torka av kotletterna. Häll lite av marinaden på ett fat med kant. Lägg på laxkotletterna och täck med
resten av marinaden. Täck över fatet och ställ kallt ett par timmar.
Ta upp kotletterna och låt rinna av. Stek dem i smör eller margarin i en stekpanna 3-4 min per sida.
Bjud dem nystekta med kokt, gärna pressad potatis,
grönsaker och en sås gjord på 2 dl gräddfil som smaksatts med 0,5 dl klippt dill, 1 msk finhackade citronmelissblad, 0,5 krm vitpeppar och 0,5 krm salt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!