Citronris

(4 pers)4 portioner gott ris, gärna av typen basmati1 knivsudd saffran1 citron (gärna Krav-märkt eftersom det skalet ska användas)1 röd och / eller grön chilipepparfruktcirka 1 cm färskt ingefära1 liten kanelstångfärsk citronmeliss från några kvistarolivolja

Mat & dryck2000-07-06 00:01
Stöt saffranet i morteln och blanda med riset. Koka det saffransblandade riset enligt anvisningar på paketet. Tvätta citronen väl. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare och strimla fint. Hacka ingefära och chili fint. Krossa kanelstång fint i mortel. Värm olivolja i en stekpanna, Fräs ingefära-, chili- och kanelstångshacket och blanda i ris, citronskal och färsk hackad citronmeliss. Pressa lite citronsaft över och servera genast tillsammans med kidneybönsalladen.
Yoghurtsås passar fint till. Används antingen matlagningsyoghurt eller låt yoghurt naturell rinna genom ett kaffefilter några timmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!