Citronsorbet
(4 port)3 citroner1-1,5 dl florsocker1,5 dl vatten4 äggvitor
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner skummet i citronblandningen.
Ställ i frysen. Ta fram blandningen efter ett par timmar och vispa upp sorbeten med elvisp. Frys igen.
Vispa ännu en gång strax innan serveringen,
så att sorbeten blir luftig. Ställ i frys tills den ska bjudas.
Britastubbe till kaffet
Rör 75 g smör pösigt med 1 dl socker. Tillsätt 4 äggulor, en i taget, under fortsatt omrörning. Blanda samman 1,5 dl vetemjöl med 1,5 tsk bakpulver. Rör ner försiktigt i äggblandningen. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en
långpanna, 35 x 25 cm. Det blir ett tunt lager smet.
Vispa i ren och fettfri skål, 4 äggvitor till hårt skum. Tillsätt 2 dl socker och fortsätt vispa en liten stund. Bred ut marängen på sockerkakssmeten.
Grädda i ugn vid 150 grader, ca 20 min.
Låt svalna och lyft sedan ur kakan. Låt kallna. Vispa 2 dl tjock grädde. Låt ananas ur burk, ca 225 g, rinna av, Skär i bitar och blanda ner i grädden.
Vänd kakan upp och ner. Ta bort pappret. Bred på
fyllningen. Rulla samman som till rulltårta.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!