Citrontårta

(cirka 8 bitar)2 ägg (normalstora/rums-tempererade) delade i gulor och vitor1 dl socker, 1 tsk vaniljsockerfinrivet skal av 1 väl tvättad citron + 2-3 msk citronsaft2 dl vispgrädde, 2 dl kesellaGarnering: physalis, kiwifrukter

Mat & dryck2001-04-25 11:36
Skilj på gulor och vitor. Vispa gulorna riktigt pösiga med socker och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa grädden till hårt skum, likaså vitorna. Vänd ner grädde och kesella. Blanda ner lite av vitorna för att lösa upp smeten och sedan resten av vitorna. Klä en rund form med löstagbar kant cirka 23 cm i diameter med plastfilm. Häll i smeten och jämna till ytan. Täck över och frys över natt. Temperera citrontårtan cirka 30 min i kylskåp före servering. Lägg över på serveringsfat, ta bort plastfilmen. Garnera med skivad kiwi och physalis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!