CitrontÄrta
Kesella gourmet ingÄr i fyllningen som smaksÀtts med citron. TÄrtan ska stÄ över natt i kyl.4 Àgg, 2 dl socker1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl potatismjöl, 1 tsk bakpulver.Fyllning: 5 blad gelatin,3 Àggulor, 1 1/4 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, skal och saft av 0,5 citron, 500 g kesella gourmet, 3 dl tjock grÀdde.
LÄt svalna lite innan kakan stjÀlps upp.
Dela sedan kakan i tvÄ bottnar. LÀgg ena botten pÄ ett fat. Runt kanten pÄ tÄrtan formas en uppstÄende kant av dubbelvikt folie. FÀst samman med ett gem.I folien ska sedan fyllningen lÀggas.
BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vÀl kesella, rivet skal och saft av citron och Àggsmet.
Krama ur gelatinbladen och smÀlt dem pÄ svag vÀrme. Rör ner i fyllningen. StÀll den kallt ca 30 min.
Vispa grÀdden. Blanda ner den i Àggsmeten. LÀgg fyllningen pÄ tÄrtbotten i folien. LÀgg pÄ den andra botten och tryck till lÀtt.
StÀll tÄrtan kallt över natten, lÀtt övertÀckt. Vid serveringen tar man bort folien. Sikta lite florsocker över, innan tÄrtan bjuds.
Kanske fÄr nÄgra smÄ marsipankycklingar plats.
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!