Club Curry Smörgåstårta
10-12 bitarLager 1:5 msk cremefraiche2 msk majonnäs4-5 kycklingbröstNågra knippen hackad persilja1 hackad lökSaltLager 2:5 msk cremefraiche2 msk majonnäs3 äpplencurrysalten halv purjolökLager 3:5 msk cremefraiche2 msk majonnäsPaprikapulverSaltPeppar0,5 kg bacon
Montering av tårta:
Vitt bröd (fungerar med vanlig färdigskivad toast men landgångar eller speciellt bröd som är gjort för smörgåstårta är förstås att föredra)
Lägg ut ett lager bröd på en bricka. Förbered dig på att det kommer bli kladdigt. Lägg ut brödet så det blir en kvadrat eller rektangel. Därefter lager 1. Sedan ett lager bröd, lager 2, bröd, lager 3 och ett sista lager bröd. Om du gjort rätt så kommer tårtan se ut lite som v-dala. Som ett stort fyrkantigt betongblock med andra ord.
Garnering:
Ta fram tillräckligt med cremefraiche för att täcka tårtan. Rör ihop med gurkmeja och lite curry så att cremefraichen får en trevlig gul färg. Bred ut blandningen så att den täcker tårtan.
Skär upp den i fyrkantiga bitar. Dekorera med apelsin som du har skurit i trevliga halvmånar, gurka som du konstnärligt har snittat upp tillsammans med tomat. Och så lite bladpersilja förstås.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!