Consommé med champinjoner
(4 port)100 g färska champinjonersaften av 1/4 citron7 dl köttbuljong (tärning + vatten)1 burk consommé, ca 300 g3/4 dl madeiravin1 msk sojaklippt persiljaOststänger:1 platta fryst smördeg, 1 uppvispat ägg, lite drygt 1 dl lagrad ost, flagadmandel (mandelspån från påse).
Koka upp buljongen och tillsätt consommén outspädd. Smaka av med vin och soja. Tillsätt svampen och strö över persilja vid serveringen.
Den otinade smördegsplattan skärs i ca 1,5 cm breda remsor från kortsidan.
Pensla med ägg och strö över riven ost och ev mandelspån. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt att tina ca 10 min.
Grädda i ugn vid 200 grader 10-15 min eller tills osten smält och ytan fått fin färg.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!