Corn bread

(10­-12 muffins)3 1/2 dl majsmjöl (corn meal, alltså finkrossad majs ­ inte maizena! Corn meal finns i amerikanska specialbutiker)1 1/2 dl vetemjöl2 msk brun farin1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1 1/2 tsk salt1/2 tsk chilipulver1 krm nymald svartpeppar1/2 tsk torkad salvia75 g osaltat smör2 ägg3 dl filmjölk

Mat & dryck2003-11-13 00:00
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg smöret i en stekpanna och värm tills det fräser. Vispa ihop ägg och filmjölk i en egen skål. Häll äggfilen i mjölblandningen och rör om ordentligt, men inte för mycket. Tillsätt det fräsande smöret och rör om igen så att allt precis blandas. Häll genast i muffinsformar. Ett tips är att strunta i pappersformarna som fastnar och i stället investera i en metallform med tolv hål och smörja den med smör om du behöver. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!