Couscous med kött och grönsaker

(4 port) 600 g benfritt nötkött; rostbiff, bog eller fransyska olja 1 gul lök, 2 morötter 1 squash 1 hackad chili 2 tsk malen spiskummin, 1 tsk mald koriander 1 tsk mald ingefära, 1 tsk gurkmeja 2 tsk salt, 3 krm cayennepeppar 2 dl hackad persilja 6 dl vatten 1 burk hela tomater 1 ask frysta haricots verts 4-6 dl couscousgryn 4-6 dl vatten 0,5 tsk salt 2 msk smör, 2 msk olja 1 burk kikärter (ca 350 g) eller 1 dl grovhackad sötmandel 1 dl russin, gärna ljusa

Mat & dryck1999-02-25 10:51
Skär köttet i grytbitar. Skala löken och morötterna och skär i grova bitar. Skölj och skär squashen i grova bitar. Bryn kött och lök i olja i en gryta med kryddor och persiljan mot slutet.
Tillsätt morötter, vatten och tomaterna med spad. Låt grytan sjuda cirka 45 min. När några minuter återstår av koktiden blandas bönor och squash ner. Laga till couscousgrynen enligt anvisningar på förpackningen.
Tillsätt kikärter, russin, smör och olja. Blanda och låt allt bli hett. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg upp couscousblandningen på ett stort fat. Lägg kött med grönsaker ovanpå.
Garnera med färska myntablad eller färsk koriander och servera genast med kall matlagningsyoghurt att klicka på varje portion.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!