Crepes med sallad
(4 port)Crepessmet:2,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk salt, 6 dl mjölk, 3 ägg, 2-3 msk margarin.Fyllning:2 gula lökar, 1,5 msk margarin, 2 paprikor i olika färger, 200 g färska champinjoner, ca 200 g rökt skinka eller kassler, salt, paprikapulver, svartpeppar.
Vispa till en slät smet. Vispa ned resten av mjölken och äggen.
Tillsätt smält margarin. Grädda pannkakor. Ta ca 0,5 dl smet till varje pannkaka. Håll dem varma. Gör fyllningen.
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur paprikorna och tärna dem fint. Skiva champinjonerna och tärna skinkan.
Fräs löken mjuk i margarin i en stekpanna. Lägg ner svamp och paprika. Låt fräsa med en stund. Blanda ned skinka.
Smaka av med salt, paprikapulver och peppar.
Vik pannkakorna dubbla och lägg fyllning i ''fickorna'' (ca 15 st pannkakor).
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!