Cummings cheesecake med blåbär
(8-10 bitar)8 digestivekex1 msk socker75 gr smält smörFyllning:200 gr philadelphiaost2 dl socker3 äggulor3 äggvitor2 dl vispgrädde0,5 msk florsocker1,5 dl färska eller frysta, tinade blåbär
Vispa ost, socker och äggulor i en skål. Vispa grädden med florsocker i en annan skål. Vispa äggvitorna till hårt skum i en tredje skål. Blanda ostsmeten med grädden. Vänd ned äggviteskummet med varsam hand i den övriga blandningen.
Mixa blåbären i mixer och vänd ned i smeten. Häll allt i formen över kexbottnen. Frys i minst fyra timmar. Tag bort den löstagbara kanten vid servering. Garnera ev. med blåbär eller gurkört. Serveras nyuttagen ur frysen, så att den inte hinner tina.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!