Curryägg med ris
(4 port)2 dl ris, 5 dl vatten, 1 hönsbuljongtärning 4û6 mjukkokta äggSås: 1 syrligt äpple, 2 msk hackad gul lök, 1 msk margarin, 2 tsk curry, 3 msk vetemjöl, 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning, 2 msk mellangrädde, ev salt.
Mjukkoka äggen 4û5 min om de läggs i kallt vatten. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Dela äpplet och kärna ur det. Riv det grovt på rivjärn.
Fräs äpple, lök och curry i margarin. Rör ner mjöl och späd under omrörning med vatten och smulad buljongtärning.
Koka upp och småkoka 3û5 min.
Rör ner grädden. Smaka av med ev salt. Värm äggen i såsen. Servera med det kokta riset ev överstrött med jordnötter.
Blanda en sallad och ät till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!