Currydoftande soppa

(8û10 port)3 morötter 3 medelstora potatisar 3 äpplen 3 gula lökar 1,5 msk curry, ev 2 vitlöksklyftor ca 2 msk olivolja eller margarin 5 dl tomatjuice 2 l grönsaksbuljong (vatten + tärning) salt, peppar Till servering: 4 dl matlagningsyoghurt.

Mat & dryck1998-11-30 13:31
Skala morötter, potatis och lök. Skölj äpplena. Skär morötter, potatis och urkärnade äpplen i tärningar. Hacka löken.
Fräs curry i olja eller margarin i en stor gryta. Lägg ner morötter, potatis, lök, äpplen och ev pressad vitlök. Låt fräsa några minuter. Häll på tomatjuice och buljong.
Småkoka under lock ca 20 min.
Kör grönsakerna med lite av buljongen i omgångar i mixer eller matberedare till slät puré.
Häll tillbaka i grytan och häll på all buljong. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med kall matlagnings- yoghurt eller servera i stället med hårdkokta ägg i klyftor. Bryt ett kryddbröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!