1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
3 lagerblad
Hel kryddpeppar (cirka 10 st)
Hel vitpeppar (cirka 10 st)
1 msk salt
1 buljongtärning (kött)
Gör så här:
1. Dela kaninen i bitar.
2. Lägg i gryta och koka upp med vatten som täcker köttet. Skumma väl.
3. Lägg i resten av ingredienserna och låt koka i cirka 1–1,5 tim. Benen ska lätt släppa från köttet.
4. Rensa bort benen, lägg på fat och slå över såsen.
Currysås
1 msk smör
2 msk vetemjöl
Cirka 5 dl kaninbuljong från kokningen
Salt
Vitpeppar
1–2 äggulor
1/2 dl grädde
Curry
Gör så här:
1. Smält smör och tillsätt mjöl, häll i buljongen lite i taget under omrörning.
2. Smaksätt med salt och vitpeppar.
3. Tillsätt äggula och grädden under omrörning.
4. Smaksätt med curry efter egen smak.
Servera med ris och gröna ärtor.