Currykanin

1 kanin cirka 1,3–1,5 kg

Mat & dryck2013-01-09 09:55

1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
3 lagerblad
Hel kryddpeppar (cirka 10 st)
Hel vitpeppar (cirka 10 st)
1 msk salt
1 buljongtärning (kött)

Gör så här:
1. Dela kaninen i bitar.
2. Lägg i gryta och koka upp med vatten som täcker köttet. Skumma väl.
3. Lägg i resten av ingredienserna och låt koka i cirka 1–1,5 tim. Benen ska lätt släppa från köttet.
4. Rensa bort benen, lägg på fat och slå över såsen.

Currysås
1 msk smör
2 msk vetemjöl
Cirka 5 dl kaninbuljong från kokningen
Salt
Vitpeppar
1–2 äggulor
1/2 dl grädde
Curry

Gör så här:
1. Smält smör och tillsätt mjöl, häll i buljongen lite i taget under omrörning.
2. Smaksätt med salt och vitpeppar.
3. Tillsätt äggula och grädden under omrörning.
4. Smaksätt med curry efter egen smak.

Servera med ris och gröna ärtor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!