Curryräkor i wok (4 port)

1 kg frysta räkor med skal/tinade1 kg frysta räkor med skal/tinade1 röd eller gul lök1—2 vitlöksklyftor1 squash, gul eller grön,ca 250 g150 g frysta haricots vertsolja/flytande margarin1 tsk vardera av gurkmeja, malen spiskummin, malen kardemumma, salt2 tsk idealmjöl, 2 dl matlagningsyoghurtklippt persilja gärna slätbladigGarnering: rostade kokosflingor, flagad mandel

Mat & dryck2001-10-11 00:01
Skala räkorna. Skala och finstrimla lök och vitlök. Skölj och skär squashen i tärningar. Tina haricots verts. Hetta upp olja/flytande margarin i en wok eller stor stekpanna. Woka hastigt grönsakerna i ca 4 min under omrörning. Blanda ner kryddorna. Rör ut mjölet i yoghurten. Rör ner i woken. Blanda ner räkorna och låt dem bli heta. Strö över persilja, rostad kokos och flagad mandel vid servering. Servera med kokt ris eller nudlar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!