Den goda grytan

(4 port)10 små morötter ca 500 g1 blomkålshuvud ca 500 gca 250 g färsk lök + blast1/2 färskt vitkålshuvudca 500 g300 g sockerärter0,5 l grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)0,5 dl färsk hackad timjan,0,5 dl färsk hackad dragonTillägg: 12 svarta kärnfria oliver, ca 300 g salami.

Mat & dryck2000-08-03 00:01
Ansa och skölj alla grönsaker. Dela blomkålen i små buketter, klyfta löken och strimla blasten och strimla vitkålen. Varva alla grönsaker i en gryta och häll på buljongen. Sjud tills grönsakerna känns knappt mjuka 5-10 min. Blanda ner timjan och dragon samt oliver och delade salamiskivor. Servera grytan med nykokt färskpotatis och om ni så vill en citrongräddfil till: Blanda bara 3 dl gräddfil med 1-2 tsk fint rivet citronskal (tvätta citronen väl i ljummet vatten), 1 krm citronpeppar och 1 krm råsocker strö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!