Dragonkyckling

1 stor fÀrsk kyckling2 tsk salt1 liten hackad gul lök2 msk margarin3 msk mjöl2 dl hönsbuljong1 lagerblad1 1/4 tsk dragonörtpeppar2 dl grÀddfil

Mat & dryck1998-11-24 16:07
Dela kycklingen i portionsbitar och salta dem. Bryn bitarna tillsammans med den hackade löken i en stekgryta.
Rör ut mjölet med lite av hönsbuljongen och rör ner i grytan. SpÀd med resten av buljongen. LÀgg i lagerbladet och sÀtt lock pÄ grytan.
LÄt smÄputtra 25-30 min eller tills bitarna kÀnns möra.
Krydda nu med dragonörten och nymalen peppar. FÄr smÄkoka ytterligare 5 min.
Rör nu ner grÀddfilen och lÄt det bli varmt men inte koka. Smaka av.
Servera rÄris eller nudlar till och en grönsallad med skivor av skalad avokado och klyftor av grapefrukt utan hinnor.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!