Drottningsgryta (aubergin gryta)

(4-6 pers ) 400 gr grytbitar av lamm eller nöt1 gul lökEn burk passerade tomater eller en matsked tomat pureEn aubergin1/2 tsk grillkrydda1/2 tsk curryca 1/2 tsk salt4-5 dl vattenSaften av en citron eller lime

Mat & dryck2007-02-08 00:00



1. Bryn löken i steppanna och tillsätt kryddor och grytbitar. Låt bryna tillsammans tills köttet får smak av kryddorna. Tillsätt passerade tomater eller tomatpuré låt puttra en liten stund.
2. Koka ca 1/2 liter vatten i gryta och överför det till tryckkokare
Man måste vänta tills det kokar i grytan innan man läger på locken det viktigt att göra det för att det förkortar tiden. Om man använder tryckkokare. Låt koka i ca 25 minuter
3. Skär auberginerna i bitar och stek i lite olja och till sätt det i grytan. Pressa citronen i grytan och låt puttra ca 10 minuter.
Stek auberginer och tillsätt i grytan. Låt små koka ett par minuter tills grytan får 

En mustig gryta tar normalt 1-1 1/2 time att göra men med tryckkokare kan du förkorta tiden till 25 minuter.




Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!