Edna Earls hot tamales

(ca 20 stycken)400 g älgköttfärs (el nöt)2 tsk paprikapulver2 tsk spiskumminpulver1 msk mexikansk kryddblandningchilipulver efter smaksalt efter smak1-2 msk oljaTill degen: 0,5 l majsmjöl (polenta)3/4 dl olja2 tsk bakpulver1,5 tsk salt3,5 dl ljummen buljongTill kokningen: ca 2 l buljongdrygt 1/2 tub tomatpurésmörpapper som är fuktbeständigt (t ex Gourmanda) eller ugnsfolie i ca 25 cm breda bitar

Mat & dryck2002-09-19 00:01
Fräs köttfärsen i oljan, rör med en gaffel så att färsen blir smågrynig. Blanda i kryddorna och smaka av, ställ åt sidan.

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt oljan och buljongen, rör ihop. Lite extra buljong kan behövas att blanda i om röran skulle bli torr under tiden man arbetar med den. Polentan sväller lite. Tag ca 3 msk av polentablandningen och platta ut på papperets nedre kant, lägg en strimla av köttfärsen mitt på. Vik över/ihop så polentan sluter om köttfärsen och rulla ihop papperet/folien. Vrid till i hörnen så att man får en ”smällkaramell”. Lägg dessa i buljongen och tomatpurén. Sjud 20-30 min i kastrull.
Servera som de är eller tillsammans med en tomatsalsa eller chilisås eller med chili con carne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!