En härlig ananaspaj

(8 port)Pajdeg:3 dl vetemjöl100 g smör eller margarin2-3 msk kallt vattenFyllning:1 stor färsk ananas ca 1 kg, eller 1 burk ananasskivor ca 840 g1 msk smör eller margarin0,5 dl råsocker strö2 msk mörk rom eller saft av 1 apelsin0,5 tsk mald kryddnejlika0,5 tsk riven muskotnötKräm:1 dl vispgrädde1 burk kesella à 250 g0,5 dl råsocker strörivet skal av 1 apelsin (väl tvättad)

Mat & dryck2001-11-22 00:01
Hacka snabbt samman ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Vira in och lägg kallt ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga botten och tryck upp kanterna med gaffeln. Ställ kallt ca 40 min eller i frys ca 20 min. Grädda pajskalet mitt i ugn vid 225 grader ca 15 min. Låt kallna.
Skala ananasen genom att skära av toppen och botten. Skala sedan av skalet med en kniv. Skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i bitar. Alternativt låt den konserverade ananasen rinna av och dela i bitar. Smält smöret i en stekpanna. Låt ananasbitarna fräsa ca 3 min. Tillsätt socker, rom (eller apelsinsaft) och kryddor. Vispa grädden och rör ner kesella, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet. Fördela ananasen över. Garnera med färsk mynta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!