En krispig salladsentré

Som förrätt till kött- eller kycklingrätter eller till fisk där den är pann- eller ugnsstekt. Gör en salladsås genom att blanda 2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt med 2 dl riven lagrad ost. Smaka av med 1 tsk stött rosépeppar och ev några droppar tabasco.

Mat & dryck2001-11-15 00:01
Skölj och riv blandade sallatsblad t ex från romansallat, rucola, ekbladssallat (fin i färgen) och isbergssallat. Lägg upp sallatsbladen på tallrikar. Skölj och skär 0,5 färsk gurka i sneda skivor och sedan i stavar. Skär 4 stjälkar selleri i skivor. Skölj, halvera och kärna ur 1 gul paprika. Skär den i strimlor. Fördela grönsakerna på tallrikarna.
Rosta 10-15 valnötter i het torr stekpanna. Strö dem över. Lägg på en klick av ostdressingen. Servera med rostade trekantsskurna vita formbrödskivor (4 port).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!