En risotto

(2 port)En saftig risotto är jättegottoch den kan smaksättaspå olika sätt.1,5 dl arborioris1 msk olja1 liten gul lök3 dl grönsaksbuljong (ta och ersätt ev 0,5 dl buljong med 0,5 dl vitt vin)Förslag på smaksättning: 0,5 dl riven parmesanost eller t ex västerbottenost, 2-3 msk hackat grönt t ex gräslök, grönt från purjolök, 2 strimlade selleristjälkar, 25 g hackade valnötter eller andra nötter, kryddor som t ex 0,25 g saffran (löst i buljong), kokta grönsaker

Mat & dryck2000-03-15 23:59
Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i olja i en tjockbottnad kastrull. Rör om så att allt ris blir täckt av oljan. Späd med 1 dl buljong och låt koka in. Späd med resten av buljongen (och vinet) i omgångar. Buljongen ska koka in efter varje spädning. Eventuellt kommer mer buljong att gå åt. Rör hela tiden. Risotton ska bara sjuda inte koka. När risotton är krämig, det tar cirka 20 minuter, kan den smaksättas med något av det föreslagna ovan. Ät
risotton till stekt kött.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!