Engelska scones med hallonphilly

(6 små)4 dl vetemjöl1/2 tsk salt1 tsk bakpulver50 g rumsvarmt smör 2 msk blonda russin, alt vanliga1 1/2 dl matlagningsgrädde, alt mjölken uppvispad äggulaTill servering100 g cream cheese150 g hallon2-3 msk flytande honung eller florsocker

Mat & dryck2005-10-27 12:01
Engelska scones är små och runda och har en fylligare smak än de vi är vana vid. Med cream cheese utrörd med hallon blir det en lyxig variant. Självklart passar smör och marmelad lika bra.

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret eller kör i matberedare. Tillsätt russin och grädde och knåda till en smidig deg. Platta ut degen till en platta, ca 2—3 cm tjock och tag ut små rundlar med hjälp av ett kakmått eller ett litet glas. Pensla med äggulan och grädda sconsen på bakpappersklädd plåt ca 10 minuter tills de fått en vacker färg. Rör ihop cream cheese med de halvtinade hallonen och honung eller florsocker. Servera det till de varma sconsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!