Exotisk pytt

4 portEn pytt som passar till stekt fisk, kött och kyckling.4 skalade, tärnade potatisar1 sötpotatis (eller 1 palsternacka), tärnad5 salladslökar (eller 1 purjolök), strimlade1 mango, tärnad1 papaya, tärnad (eller 1 liten färsk ananas eller ta konserverad)0,5 dl hackade färska örter t ex persilja, citronmeliss, koriander0,5 msk curry, 2 msk sweet chili-sås (eller ta flytande honung + chilisås + lite cayennepeppar)salt, nymald svartpepparoljarostade koksflingor,ev fint strimlat limeskal

Mat & dryck2000-03-15 23:59
Förväll potatis (eller potatis och palsternacka) i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek potatis och curry tills de får lagom färg. Tillsätt lök, frukt och hackade örter. Stek några minuter. Smaka av med sweet chili-sås, salt och peppar. Garnera med rostade kokosflingor och eventuellt limeskal.

En annan variant: Skölj, kärna ur två röda paprikor och skär dem och en purjolök i bitar. Tina och skär 250 g frysta sockerärter på längden. Stek/woka innehållet i 1 påse fryst och tinad klyftpotatis i olja och låt sedan löken få komma med. Lägg ner paprika och sockerärter. Krydda med örtsalt och nymald svartpeppar. (4 port)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!