Extra frasiga äggvåfflor

Mat & dryck2007-03-26 11:15
Ca 10 laggar
3 ägg
1 dl vatten
2 tsk strösocker
1 kryddmått salt
3 dl vetemjöl
125 g smält smör
2 dl gräddmjölk

1. Vispa samman ägg, vatten, strösocker, salt och mjöl till en jämn smet.
2. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i gräddmjölken.
3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med fett och slå lite smet i mitten på laggen. Grädda och lägg upp de färdiga våfflorna på galler, sida vid sida, för att de inte ska bli alltför mjuka.
Våfflorna bjuds med vispad grädde, sylt och, i mån av tillgång, lite färska bär.

Birgitta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!