Färsbiffar med smakvariationer

(4 port)Grundrecept400 g blandfärs3/4 dl ströbröd, 2 dl mjölk1 msk finhackad gul lök1 ägg1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 0,5 krm paprikapulver

Mat & dryck1998-11-24 10:56
Blanda ströbröd med mjölk och låt stå ca 10 min. Blanda ner färsen i ströbrödsblandningen tillsammans med lök, ägg och kryddor.
Arbeta samman till en smidig färs.
Smaksätt nu vidare med tex 0,5 dl hackad persilja, 1 tsk dragon och 1 tsk körvel. Eller uteslut löken och doppa biffarna, sedan de
formats, i grovmalen svart- eller blandpeppar. Eller smaksätt ytterligare med rivet citronskal och saft av en halvcitron. Eller linda en baconskiva runt biffarna.
Stek biffarna i brynt smör eller margarin i en stekpanna 4-5 min per sida.
Servera med kokt potatis eller pasta och gärna en sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!