Färsfyllda rullar

(3 port)3 frysta och tinade smördegsplattorkryddad färsröra + ev några fetaosttärningarhackad färsk timjanTill pensling: uppvispat ägg, gärna lite sesamfrö

Mat & dryck2000-11-22 10:46
Kavla ut de tinade smördegsplattorna till ett mått av 22x15 cm. Smaka av den kalla färsröran så att den verkligen har sting. Lägg ca 2 rågade matskedar av färsröran i en sträng på plattan. Tryck eventuellt ner några fetaosttärningar och lägg en liten färsk timjankvist över.
Pensla runt om med uppvispat ägg. Vik in de båda kortändarna först och pensla lite längs med degkanten. Vik sedan in långsidorna.
Pensla ena långsidans kant så att den fäster vid den andra långsidan. Lägg paketen med skarven ned på bakpappersklädd plåt.
Pensla paketen med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda i ugn vid 225 grader ca 20 min eller tills paketen fått fin färg.
Riv olika sorters sallater, både milda och bittra i smak. Lägg upp på tallrik. Lägg på de varma men inte heta paketen. Lägg också därtill tunt hyvlade morötter och paprika i strimlor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!