Färskostkaka med saffran- och apelsinsmak

(8-10 bitar)Botten30 st pepparkakor, ca 150 g100 g smör eller margarin,smält och lite avsvalnatFyllning3 ägg, normalstora1,5 dl råsocker strö eller strösocker0,5 g saffran500 g kesellarivet skal av 0,5 apelsin, vältvättad2 msk pressad apelsinsaft

Mat & dryck2001-11-29 00:01
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna. Lägg dem i kraftig plastpåse och ta brödkaveln till hjälp! Eller stöt eller kör dem i matberedare. Blanda smulet med det smälta fettet. Häll massan i en lätt smord rund form ca 24 cm i diameter. Tryck ut och jämna till massan i formen. Tryck upp den en liten bit på kanten så att den täcker skarven mellan kant och botten. Grädda botten i ugn vid 200 grader 8-9 min. Vispa upp äggen i en skål och blanda ner socker, saffran, kesella
samt skal och saft av apelsin och vispa till en slät smet. Häll den i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan i ugn vid 200 grader ca 30 min. Låt kallna. Servera gärna kakan lätt kyld.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!