Färskpotatispaj

(6û8 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 2 krm äppelcidervinäger, 3/4 dl kesella.Fyllning: 0,5 kg kokt, kall färskpotatis, 1 purjolök, 3/4 dl klippt gräslök, 3 dl riven ost, salt, peppar, 4 ägg, 4 dl matlagningsgrädde.

Mat & dryck1998-11-27 13:26
Arbeta hastigt samman pajdegen i matberedare eller för hand.
Vira in den och låt vila kallt ca 1 timme. Tryck ut den i en pajform som är ca 27 cm i diameter. Nagga botten och tryck upp degen mot kanten med en gaffel. Ställ kallt 30 min eller 15 min i frysen.
Förgrädda skalet i 200 grader ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Skiva potatisen och strimla purjolöken. Varva potatis med purjolök, gräslök och ost. Salta och peppra mellan varven.
Vispa ihop ägg och grädde. Häll äggstanningen över.
Grädda ytterligare 40û50 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!