Färspytt

(4 port)500 g nöt- eller blandfärsca 600 g fryst tärnad potatis1 stor gul lök1 röd paprika1 bit purjolök1 msk smör eller margarin1,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar

Mat & dryck1998-11-24 13:43
Skala och hackaden gula löken fint. Ansa och strimla purjolöken.
Stek färs tillsammans med gul lök och purjolök i en stekpanna. Tillsätt potatisen och låt den steka med. Kärna ur paprikan och tärna den. Blanda ner i pytten.
Stek ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar.
Strö över persilja vid serveringen.
Bjud med inlagda rödbetor.
Alternativ grön pytt:
Skala och tärna 3 potatisar, 2 morötter och 1 palsternacka. Skär 1 aubergine och 3 st stjälkselleri i mindre bitar. Skala och skiva 1 röd lök.
Fräs alltsammans i olja i en stekpanna några minuter. Tillsätt 2 dl vatten, 1
grönsaksbuljongtärning, 1 tsk smulad körvel, 0,5 tsk örtsalt och 1 krm svartpeppar.
Låt sjuda ca 8 min eller tills vattnet är borta. Strö över hackad persilja vid serveringen.
Bjud gärna med stekta ägg och inlagda rödbetor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!