Färsspett på pinne med chutneysås

(2 port)250 g nötfärs (eller lammfärs)1 vitlöksklyfta1 msk fint hackad salladslök0,5 tsk rivet citronskal1 krm paprikapulver1 krm cayennepeppar1 krm salt1 msk olja/flytande margarin till stekningChutneysås: 1 dl matlagningsyoghurt, 1 msk chutney, 2 msk hackade jordnötter.

Mat & dryck2000-06-08 00:01
Blanda samman såsen och ställ kallt. Skala och hacka vitlöksklyftan. Blanda samman ingredienserna till färsen. Forma färsen till avlånga rullar. Stick ett träspett genom varje rulle på längden. Hetta upp olja/margarin i en stekpanna. Stek spetten 6-8 min per sida. Servera med chutneysås, en blandsallad och ugnsstekta potatisklyftor: Skala och skär 4-6 potatisar i klyftor. Hetta upp 1-1,5 msk olja i en liten långpanna. Lägg i potatisklyftorna och vänd runt dem. Strö över 0,5 tsk salt, 0,5 tsk smulad timjan och 1 krm krossad kummin. Stek i ugn vid 225 grader 20-30 min. Rör om någon gång under stektiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!