Fattiga riddare med kanel- och rödvinskokta äpplen och citronyoghurtmousse
(4 pers)Fattiga riddare4 skivor formfranska2 ägg2 msk mjöl2 msk mjölk1 krm kanelNormalsaltat smör för stekningKanel- och rödvinskokta äpplen4 skalade och klyftade äpplen2 kanelstänger1 dl farinsocker2,5 dl rödvinEn knapp dl vatten2 msk honungCitronyoghurtmousse2 gelatinblad0,5 dl pressad citron1 dl matlagningsyoghurt1 dl florsocker2 dl löst vispad grädde
Kanel - och rödvinskokta äpplena: Koka ihop socker och vatten. Tillsätt rödvin, kanelstänger och honung. Koka samman. Lägg i äpplena och låt dem få ett uppkok. Ta av från värmen och låt svalna.
Citronyoghurtmoussen: Blötlägg gelatinet. Blanda citronsaft och florsocker. Vispa grädden. Smält gelatinet och blanda i citronsaften. Vänd ihop grädden och yoghurten. Rör ner citronsaften. Låt stå kallt tills det blir formbart.
Lägg upp fattiga riddare och äpplen vackert på en tallrik. Forma citronyoghurtmoussen ovanpå och häll slutligen lite av rödvinskaramellen runt om.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!