Festfilé

(4 port)600 g fläskfilémargarin till stekningsalt, krossad rosépeppar, blandpeppar4 gula lökar3-4 msk osötad senap3-4 dl mellangrädde1 msk vitvinsvinäger1 tsk smulad dragon1 tsk gurkmeja (för den gula färgens skull)2 msk crFme fraiche1 smulad köttbuljongtärningTill servering:1 dl skållad halverad sötmandel, klippt persilja, 1 röd paprika i fina tärningar.

Mat & dryck1998-11-25 14:19
Tina fryst kött. Torka av det. Peppra filén och låt den ligga och temperera ca 30 min. Skär den i 5-6 cm långa bitar.
Bryn köttet fint runt om i margarin i en stekpanna. Salta. Låt eftersteka så att det nästan blir genomstekt.
Ta upp filébitarna. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.
Fräs löken i margarin i stekpanan tills den blir genomskinlig men inte brynt.
Tillsätt senap och rör om. Häll på grädden. Låt såsen koka sakta.
Smaksätt med vinäger, dragon, smulad köttbuljongtärning och färga med gurkmeja. Rör ner
crFme fraiche.
Koka ihop såsen något så att den inte blir för tunn. Lägg i filébitarna i såsen. Låt dem bli varma. Garnera med mandel, klippt persilja och paprika.
Bjud med kokt ris och en sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!