Festgryta med persikor

(4 port)300 g skinkschnitzel200 g rökt skinka1 färsk gul lök1 msk flytande margarin/olja2 dl vatten (ersätt ev 0,25 dl av vattnet med persikospad)+ 1 msk kalvfond (på flaska)2,5 dl matlagningsgrädde1 krm smulad timjan1,5 msk idealmjöl1 burk konserverade persikor 420 g

Mat & dryck2000-06-15 00:01
Skala löken och skiva den tunt. Hetta upp fettet i en låg och vid panna och mjukfräs löken.
Strimla skinkschnitzeln och tärna skinkan. Bryn köttstrimlorna (inte den rökta skinkan) i lite fett i en stekpanna och lägg sedan över i pannan tillsammans med rökta skinkan. Späd med vatten (eventuellt persikospad), fond och 2 dl matlagningsgrädde. Smula ner timjan.
Låt småputtra cirka 10 minuter eller tills köttet känns färdigt. Rör ut mjölet i resten av grädden och rör ner i grytan.
Skär avrunna persikor i klyftor. Lägg ner och låt bli genomvarmt.
Garnera med hackad persilja och servera med kokt ris och blandade sallatssorter, knubbiga gurkbitar och rosiga rädisskivor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!