Festtårta

150 g margarin, 150 g mörk choklad, 3 dl socker, 3 ägg, 2,5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulverMockamousse: 2 gelatinblad, 1 msk hett vatten + 1 msk snabbkaffe (får kallna), 1,5 dl vispgrädde, 1,5 msk florsocker, 250 g kesella, 125 g vit blockchoklad, 1 rumsvarm äggula

Mat & dryck2000-05-30 23:59
Smörj noga en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ”bröa” den med flagad mandel. Smält på mycket svag värme margarin med mörk choklad. Rör ner socker och uppvispade ägg. Blanda samman vetemjöl med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen. Rör inte mer än nödvändigt. Häll smeten i formen. Ställ formen på en bit folie om den skulle läcka. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader 30-35 min. Låt kallna helt. Gör moussen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Snabbkaffet löses upp i hett vatten och får kallna. Vispa grädde med florsocker men inte för hårt. Blanda ner kesella och rör om. Koka upp vatten i en kastrull. Ta den från värmen. Ställ en värmetålig skål över med den brutna chokladen i. Låt den bara precis smälta. Ta upp och smält gelatinet i egen fuktighet på svag värme( medan chokladen smälter). Låt det svalna av. Tillsätt chokladen till äggulan och rör om kraftigt. Blanda ner gräddvispet och rör om. Rör till sist ner gelatinet. Blanda om. Lägg på fyllningen på kakan och släta till ytan. Garnera med hyvlad mörk choklad. Ställ kallt minst fyra timmar men gör med fördel tårtan dagen innan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!