Fetaostspäckade biffar

(4 pers)500-600 g köttfärs1 ägg100 g (cirka en halv burk) fetaost1/2 röd paprikasaltpepparpersilja2 st ciabatta

Mat & dryck2001-07-05 00:01
Blanda köttfärs, ägg, tärnad fetaost och finhackad paprika i en bunke. Salta och peppra mycket. Forma till 4 biffar. Rulla kanterna på biffarna i hackad persilja som garnering. Stek eller grilla biffarna. Lägg varje biff på en halv ciabatta och häll över aiolin (se nedan).

Saffransaioli:
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 äggulor
2-3 dl olivolja, rumsvarm
1 dl lätt-creme fraiche
4-5 vitlöksklyftor
salt & peppar
1 påse saffran

Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen ”tar” ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten. För en mindre fet aioli, späd med lätt-creme fraiche. Smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar och saffran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!