Fikabrödet

2 ägg, ca 63 g, rumsvarma2 dl socker3 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 krm malen ingefära1 dl kesella2 saftiga päron ca 375 g (knappt 0,5 l tärnade)1 dl kokosflingorGarnering:florsocker

Mat & dryck2001-08-29 14:17
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och malen ingefära. Vänd ner/skär ner hälften av mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt kesella och vänd om. Skölj päronen, halvera och kärna ur dem. Skär dem i fina tärningar. Blanda ner pärontärningarna och sedan resten av mjölblandningen samt kokos.
Rör inte om. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ ev formen på en bit folie om den skulle läcka.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt den kallna. Sikta över florsocker. Serveras kakan som efterrätt, låt den vara lite ljum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!