Filodegsknyten med västerbotten och gröna oliver

Filodegsknyten kan varieras i det oändliga och blir alltid en succé till drinken eller på buffén. Det är pilligt att göra men definitivt värt besväret! Går att förbereda och värma strax innan kalaset. Kan även serveras kalla.(ca 30 st)3 dl riven Västerbottensost (cheddar eller lagrad prästost fungerar också bra)200 g cream cheese, naturell2 dl hackade gröna oliver1 pkt (250 g) kyld filodeg (eller fryst som du tinat)Till pensling och garnering:1 äggsolrosfrön + sesamfrönBlanda ingredienserna till fyllningen.

Mat & dryck2009-06-18 07:00
Klipp filodegsarken i avlånga remsor (klipp varje ark i tre remsor på tvären). Arbeta med ett ark i taget och låt resten ligga under fuktad handduk (degen torkar snabbt och går lätt sönder). Lägg en klick fyllning i nederkanten på en remsa. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg med skarven ner på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör likadant med resten av remsorna. Pensla med ägg och strö över solrosfrön och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 10 min eller tills de fått fin färg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!