Fisk i lergryta (4 port)

600 g färsk eller fryst valfri fiskfilé1 purjolök,2 morötter1 liten fänkål (spar de dilliknande vipporna)rivet skal av 1/2 citronrivet skal 1/2 apelsin1,5 tsk salt,2 krm citronpeppar1 burk krossade tomater à þd>400 g (finns smaksatta t ex med oregano och basilika)dill

Mat & dryck2001-10-24 13:41
Lägg lergrytan i blöt ca 15 min. Tina den frysta fisken. Snitta, skölj och skär purjolöken i medelgrova strimlor. Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Ansa fänkålen och skiva den. Spara vipporna. Vik eller rulla fiskfiléerna. Lägg grönsakerna i botten på den genomfuktade lergrytan. Häll på tomaterna med sitt spad. Lägg fisken ovanpå. Blanda rivet citron- och apelsinskal med salt och peppar. Strö detta över fisken.
@3a text:Lägg på locket. Sätt in lergrytan i nedre delen i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Låt stå ca 1 timme. Garnera rätten med fänkålens vippor plus lite extra klippt dill. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!