Fisk i senapssås
(4 port)@3c recept/indrag:600 g valfri fiskfilé1 liten purjolök3 stjälkar selleri2-3 vitlöksklyftor2 msk flytande margarin/olja2 dl mellangrädde1 dl mjölk1,5 msk fiskfond (eller tärning + vatten)1 msk osötad senap1 dl klippt gräslöksalt, nymald peppar
Fräs purjolök, selleri och vitlök i fett i en låg och vid panna. Häll på grädde, mjölk och fiskfond. Rör ner senap. Koka upp och lägg ner fisken. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och morötter i stavar som får fräsa i lite olja. Krydda med örtsalt och peppar. Häll på lite flytande honung och någon matsked vatten. Sjud sakta nästan mjuka.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!