Fisk med spenattimbaler
(4 port)ca 800 g varmrökt fiskSpenattimbaler:200 g fryst hackad spenat, 2 ägg, 1,5 dl mellangrädde, 0,5 tsk salt, 0,5 krm svartpeppar, 0,5 tsk fyra kryddor.Sås:3 dl gräddfil, 3 msk finhackad gräslök, salt, peppar.
Blanda ner spenat och kryddor. Häll smeten i smorda portionsformar.
Grädda i ugn vid 200 grader ca 15 min. Värm gärna fisken inlindad i folie vid samma ugnstemperatur 10-15 min.
Bjud fisken med spenattimbalerna, såsen som bara blandas samman, kokt potatis och citronklyftor.
Med gräddfil som bas:
Enkelt blandar man en sås till salladen, fisken, korven eller till köttet med gräddfil som bas. Låt såsen mogna för att nå maximal arom. (Såserna räcker till 4 port.)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!