Fisk ? och curryris med citronsmör

Mat & dryck2012-06-07 10:54

(Suzanna Näsberg, Norrköping 4 personer)

Snabb och enkel fiskrätt, där allt lagas i samma gryta. Med citronsmör till blir det extra gott.

½ purjo eller en gul lök
1–2 msk smör el margarin
1–2 tsk curry
2,5 dl ris
1 röd paprika
1,5 tsk salt
5,5 dl vatten
400 g fisk, fryst eller färsk
1 tsk salt

1. Hacka löken och fräs den tillsammans med smör och curry i en gryta.

2. Häll på riset, saltet och vattnet och låt koka på svag värme i 10 minuter.

3. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg dem ovanpå riset. Salta, lägg på locket och sjud på låg värme i ytterligare 10 minuter. Skär paprikan i bitar och strö över fisken i grytan. Medan fisk och ris kokar gör du citronsmöret.

Citronsmör

75 g smör eller margarin
Saft och rivet skal av en citron
1,5 tsk salt

Rör smöret i en skål tillsammans med salt, saft och skal från citronen så allt blir blandat. Servera sedan till fiskrätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!