(Suzanna Näsberg, Norrköping 4 personer)
Snabb och enkel fiskrätt, där allt lagas i samma gryta. Med citronsmör till blir det extra gott.
½ purjo eller en gul lök
1–2 msk smör el margarin
1–2 tsk curry
2,5 dl ris
1 röd paprika
1,5 tsk salt
5,5 dl vatten
400 g fisk, fryst eller färsk
1 tsk salt
1. Hacka löken och fräs den tillsammans med smör och curry i en gryta.
2. Häll på riset, saltet och vattnet och låt koka på svag värme i 10 minuter.
3. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg dem ovanpå riset. Salta, lägg på locket och sjud på låg värme i ytterligare 10 minuter. Skär paprikan i bitar och strö över fisken i grytan. Medan fisk och ris kokar gör du citronsmöret.
Citronsmör
75 g smör eller margarin
Saft och rivet skal av en citron
1,5 tsk salt
Rör smöret i en skål tillsammans med salt, saft och skal från citronen så allt blir blandat. Servera sedan till fiskrätten.